5 Faktor utama anu mangaruhan kualitas nyirian mesin panyiri laser

Kinerja mesin panyiri laser laun bakal turun saatos dianggo pikeun waktos anu lami. Naon sababna ieu? Naon faktor utama anu mangaruhan kualitas panyiri mesin nyirian laser?

1. Posisi fokus mesin panyiri laser

Posisi fokus mesin panyiri laser nyaéta mangaruhan kualitas panyirian. Laser ngan dina posisi fokus pikeun ngahontal kakuatan sareng pangaruh maksimum, posisi fokus pikeun nangtoskeun naha leres, aya pangaruh anu hébat kana kualitas pamrosésan, mangaruhan laser naha peran anu leres dina workpiece, pikeun ngahontal épék pengolahan. Nyaluyukeun jangkungna lénsa osilasi nalika pagawéan laser ngamungkinkeun laser pikeun ngahontal kaayaan anu pangkuatna. (Kaayaan anu pangkuatna dituduhkeun ku laser anu ngaluarkeun cahaya biru-bodas anu buta, dibarengan ku sora anu siga bip anu nyaring).

2. Kinerja fokus sinar laser Kinerja fokus sinar laser sacara langsung mangaruhan kualitas panyirian, fokus sinar laser leutik pisan, janten tanaga na kentel pisan. Tanpa kinerja fokus anu saé, anjeun moal tiasa kéngingkeun titik laser anu idéal, henteu tiasa nganggo kapadetan énergi tinggi tina laser, sareng henteu tiasa ngahontal mesin panyiri laser. Dina kaayaan fokus anu pangsaéna, pinggel balok sok aya diantara kaca spék sareng udagan.

3. Laju gerak sinar laser

Laju gerakan sinar laser ogé mangrupikeun hal anu penting. Laser sareng prosés interaksi matérial, laju sinar laser bakal mangaruhan pangaruh laser sareng interaksi matéri.

4. Laser nyirian metode mesin

Metoda laser nyirian mesin teu kedah dianggurkeun. Sistem tiis nyaéta mesin laser sadayana tiasa stabil sareng sustainable premis, panas henteu ngan ukur mangaruhan pelepasan laser, ogé bakal mangaruhan sistem sirkuit, serat laser nyirian mesin ngalangkungan alat anu didinginkan ku hawa, ngirangan suhu internal awak, sareng ngirangan kagagalan mesin, ningkatkeun kestabilan alat, sareng ngagaduhan sakedik pembuangan panas gancang.

5. Bahan nyirian laser

Nyatana, mesin panyiri laser anu sami, kusabab nyirian zat anu béda-béda, garis rupa na ogé bénten, upami énergi laser anu dianggo benten, maka garis panyiri pangaruhna ogé bakal béda.


Waktos Post: Nov-02-2020